Nokia 7 plus dobila EISA Best consumer smartphone nagradu (2018-2019)

Ako ste pratili Nokiasferu na društvenim mrežama i raznim internetskim prostorima, uključujući i ovaj blog, mogli ste primijetiti da je Nokia 7 plus uređaj iz HMD-ova portfelja koji je dobio najviše simpatija, kako od korisnika tako i od medija. Riječ je o uređaju solidnih specifikacija, lijepog izgleda i izrade te razumne cijene za ono što nudi, a i sam sam ga ukupno koristio oko mjesec i pol dana, što i nije dug period, no izrazito sam bio zadovoljan.

EISA, odnosnu udruženje stručnjaka za fotografiju i zvuk (eng. Expert Imaging and Sound Association), nagradilo je Nokiju 7 plus nagradom “Best Consumer Smartphone (2018-2019)”, odnosno najbolji smartfon za korisnike, što je zgodnije tumačiti kao najbolji smartfon za prosječnog korisnika kod kojeg svaka stavka uređaja ne mora biti najbolja. Posljednji put, koliko ja mogu naći, neki Nokia uređaj dobio je EISA nagradu 2012. godine. Tada je to bila Nokia 808 PureView u kategoriji dostignuća u mobilnoj fotografiji.

Osobno više vjerujem dojmovima običnih korisnika (i vlastitom iskustvo) pri formiranju mišljenja o nekom uređaju, no svakako je lijepo vidjeti da je nakon 6 godina ponovno neki Nokia uređaj dobio priznanje od “stručnjaka”. Svakako je riječ o dobrom znaku i pokazatelju da bi HMD trebao izbacivati više uređaja poput Nokije 7 plus u svojoj kategoriji.

Izvor: EISA