Nokia Mobile support aplikacija nadograđena novom značajkom “Preporučene aplikacije”

Nokia Mobile Support aplikacija, odnosno aplikacija “Podrška” koja dolazi predinstalirana na svim Nokia Android smartfonima, danas je dobila novu nadogradnju koja donosi jednu novu mogućnosti. Nova nadogradnja diže verziju aplikacije na 1.7.4, a nova značajka je “Preporučene aplikacije”.

HMD-ov direktor proizvoda Juho Sarvikas na Twitteru je objavio da je dostupna nova nadogradnja, navodeći da značajka “Preporučene aplikacije” koristi umjetnu inteligenciju (A.I.) kako bi vam preporučila za vas relevantne aplikacije.

 

Sjećam se da je slična aplikacija o preporuci aplikacija postojala na Lumia uređajima, koja je imala svrhu upoznavanja korisnika o dostupnim aplikacijama u Microsoft Trgovini, kojoj je najveća mana bila manjak aplikacija. Iako je to korisna značajka, mislim da je “Device Monitor” još korisniji dodatak aplikaciji podrška. Moguće je da HMD putem aplikacije podrška testira svoju umjetnu inteligenciju koja bi kasnije (nadamo se) mogla biti ugrađena u druge dijelove OS-a na mnogo korisnijoj razini.

Aplikaciju Podrška možete preuzeti ovdje.