Nokia mobile značajno nadogradila Camera aplikaciju. Aplikacija za Nokiju 8 trenutno povučena iz trgovine

Na današnjem BringItOn događaju održanom u Indiji gdje su predstavljene Nokia 6.1 Plus i Nokia 5 Plus, Juho Sarvikas je najavio i dodatna poboljšanja kamera aplikacije za posljednje Nokia uređaje.

Nadogradnja je već dostupna putem Google Play trgovine a donosi nekoliko novih značajki kao i novo korisničko sučelje. Najveća novost je ubacivanje Google Motion opcije koja će korisnicima Lumia uređaja biti poznata, te Google Lens opcije u sučelje kamere. Također je na Nokiji 7 Plus, Nokiji 8 Sirocco i Nokiji 6.1 posebno izdvojena Bokeh opcija za fotografiranje selfija. Takođernova kamera aplikacija donosi i korištenje AR maskica za kameru.

 

Nadogradnja je već dostupna za Nokiju 7 Plus, Nokiju 8 Sirocco, Nokiju 6.1, a možemo potvrditi da je dostupna i za Nokiju 3.1. Na Nokiji 6.1 aplikacija ne radi baš najbolje i ima nekoliko manjih bugova. Međutim, Nokia Mobile je greškom pustila krivu aplikaciju za Nokiju 8 koja joj je uzela Bokeh opciju, mogućnost izrade crno bijelih fotografija te pro opciju fotografiranja. Preporuka je ne instalirati aplikaciju, ali ako već jeste često rušenje aplikacije rješava čišćenje korisničkih datoteka kao i cachea. Aplikaciju možete deinstalirati na način da odete u postavke, pa na aplikacije i pronađete Camera aplikaciju te dodirom na tri točke gore desno deinstalirate nadogradnju.

Druga najveća novost je novo korisničko sučelje koje porprilično podsjeća na sučelje kamere Huawei ili Samsung uređaja, barem onih najjačih. Mogućeje prevlačejem prsta po zaslonu prelaziti iz jedne mogućnosti fotografiranja u drugu što olakšava korištenje kamere. Moram reći da su fotografije snimljene Nokijom 6.1 osjetno bolje i oštrije, izuzev selfija.

Evo i nekoliko screenshota nove kamera aplikacije sa Nokije 6.1 i 3.1. Zanimljivo je da Bokeh opcija radi samo prilikom korištenja prednje kamere. nadam se da će opcija biti dostupna i za glavnu kameru.

 

Nokia 6.1

Nokia 3.1

Jeste li nadogradili kamera aplikaciju? Kakva su vam iskustva?