Nokia sakriva zub Nokije 5.1 Plus na europskim stranicama

Ovaj tjedan svjedočili smo predstavljanju Android One verzija Nokije X5 i Nokije X6, koje se zovu Nokia 5.1 Plus i Nokia 6.1 Plus. Predstavljane se odvilo u Indiji, gdje do kraja mjeseca kreće prodaja Nokije 6.1 Plus za samo 200 eura, a oba uređaja bi trebala biti dostupna i na drugim, odabranim tržištima.Na nekim europskim tržištima također ćemo moći vidjeti barem jedan od ova dva uređaja. U Finskoj HMD neće plasirati ni Nokiju 5.1 Plus ni Nokiju 6.1 Plus, dok bi na nekim drugim europskim tržištima trebala biti dostupna barem 5.1 Plus. Zbog same cijene ovih uređaja, HMD pomno bira tržišta gdje će ih plasirati.

Portal GSMArena.com uočio je da je na svim europskim Nokia.com/phones stranicama, osim ruske, zub na Nokiji 5.1 Plus sakriven. Oba uređaja imaju opciju sakrivanja zuba za one koji ga ne preferiraju, ali je zanimljivo vidjeti da su službene stranice razlikuju u prezentaciji uređaja od tržišta do tržišta.

Ove ne možemo nazvati lažnim oglašavanjem jer je opcija sakrivanja zuba prisutna na uređaju, no bilo bi bolje kada bi HMD europskim kupcima jasno istaknuo na stranici da uređaj ima zub jer je veoma vješto skriven. Ovakvo selektivno prezentiranje uređaja ukazuje na to da se preferencije za zub kao dizajnerski trend u mobilnoj industriji razlikuju od tržišta do tržišta. HMD kao proizvođač mobilnih uređaja želi zadovoljiti sva tržišta i segmente svih tržišta, pa su zubati uređaji agresivne cijene logičan potez za neka tržišta, dok na drugima nisu.

Izvor: Nokia