Recenzija: MOZO “Fabric & Leather” maska za Nokia 7 Plus uređaj

Finski proizvođač dodatne opreme Mozo nedavno je predstavio „Helsinki“ kolekciju maski za mobilne uređaje. Nova kolekcija namijenjena je raznim uređajima, većinom srednje i više klase poput iPhonea X, Huaweija P20, iPhonea 7 i 8, kao i za Nokiju 6.1, 7 plus i 8 Sirocco.

Posljednja tri tjedna koristio sam Nokiju 7 plus u zaštitnoj „Fiber and leather“ maski iz Mozo Helsinki kolekcije. Na test smo dobili „svjetlo sivu“ (eng. light grey) i i tamnu (eng. dark) masku za Nokiju 7 plus. Obje maske napravljene su od polikarbonata koji je prekriven slojem vlakana i kože. Donji dio prekriven je brušenom „španjolskom“ kožom (ovčja), dok je gornji dio rezerviran za vlaknasti sloj koji na opip daje dojam da je ispleten na mikro-razini. Maske su napravljene u Europi, a Mozo tvrdi da su posebno vodili pažnju da budu ekološki osviješteni.

Maske su tanke, ali ne poput „Ultra Slim“ kolekcije, no zato se čine solidnije i izdržljive, zbog uporabe „premium“ materijala. Vlaknasti dio maske mekan je na dodir i tijekom prvih dana korištenja došlo je do opadanja vlakana (što djelomično možemo pripisat samom materijalu), no nakon tjedan dana opadanje vlakana nije toliko primjetno.

Kožni dio maske fine je teksture i dobro izgleda, posebno u crnoj varijanti. Svijetlo smeđa koža izgleda atraktivnije, ali nakon par dana korištenja svijetla boja postane tamno smeđa, što dosta narušava izgled maske pa sam većinom koristio tamnu masku.

U globalu, Mozo „Fiber and leather“ maske iz Helsinki kolekcije dobro će odraditi posao zaštite vašeg uređaja od fizičkih oštećenja prilikom pada, pod uvjetom da ne padne na zaslon. Ne daju puno na masi kao ni na debljini uređaja, a ugodne su za držanje u ruci zahvaljujući odabiru kvalitetnijih materijala. Maske su proizvedene u Europi pa bi njihova kvaliteta trebala biti bolja u odnosu na maske iz Kine, a samim time je i cijena veća. Problem što svijetlo smeđa koža kratko nakon uporabe postane tamna i manje ispadanje vlakana, što ipak ne očekujemo od “Premium” dodatne opreme.

Nokia 7 plus prodajno pakiranje dolazi s prozirnom maskom koja će biti dovoljna za zaštitu uređaja. Nakon nekog vremena, kao i sve silikonske maske, ona će požutjeti, pa je najekonomičniji način zaštite uređaja narudžba par maski od 1 ili 2 dolara iz Kine te mijenjanje maski kada prethodna požuti.

Ako želite uređaj zaštiti maskom od kvalitetnijih materijala i veće estetike, tu nastupa Mozo i Helsinki kolekcija. Maske za Nokiju 7 plus koštaju 28,90 eura, odnosno 215 kuna, što je visoka cijena. S druge strane, riječ je o maskama proizvedenim u Europi gdje su korišteni kvalitetniji materijala. MOZO dostavlja po cijelom svijetu a tamnu masku možete pronaći klikom OVDJE, a svijetlu klikom OVDJE.

Mozo Helsinki Kolekcija