Nokia Mobile sada ima potpuno funkcionalnu stranicu za praćenje dostupnosti nadogradnji

Prije nešto više od pola godine, HMD Global napravio je stranicu na kojoj je bilo moguće vidjeti kada je krenula isporuka mjesečne nadogradnje za Nokia uređaje. Stranica i nije bila korisna jer nije davala dovoljno informacija poput za koju varijantu je dostupna nadogradnja. Sada je ta stranica značajno nadograđena te pokazuje datum početka i vrstu nadogradnje za svaku varijantu Nokia uređaja na tržištu. Samo trebate u sekciji “O uređaju”, odnosno “About phone” pronaći broj verzije/build number i pronaći taj broj u tablici.

Trenutno na stanici nisu dodane Nokia 5.1 Plus i 6.1 Plus, čija je dostupnost ograničena, no ne sumnjamo da će uskoro biti dodani.

Stranica je posljednji put ažurirana prije 5 dana, odnosno prošli petak pa vjerujem da će HMD na tjednoj bazi držati stranicu ažurnom. Riječ je o korisnoj usluzi za sve korisnike Nokia uređaja jer se više neće morati pitati je li najnovije ažuriranje krenulo i za njihov uređaj, nego će moći pogledati na stranici. Treba imati na umu, kako navodi HMD, da datum puštanje “prve” verzije ne znači da će svi uređaji istog dana dobiti ažuriranje, nego da je ipak potrebno par dana dok ne stigne nadogradnja.

Nokia.com/security-updates