Procurila fotografija Nokia uređaja s “Penta-lens” kamerom!?

Na internetu se pojavila fotografija koja navodno prikazuju prototip nadolazećeg Nokia flagshipa, moguće Nokije 9 ili 10 ili kakogod ga HMD odluči zvati. Prema ranijim glasinama, HMD radi na Nokia uređaju s peterostrukom, odnosno “Penta-lens” kamerom koja bi trebala koristiti tehnologiju tvrtke Light za fotografiranje. Objavljena fotografija pokazuje prsten otvora na poleđini, koji se sastoji od 5 kamera, dvostruke LED bljeskalice i infra crvenog senzora za laserski fokus.

Fotografija se pojavila na ITHome kineskom forumu, a tko god je objavio poprilično je loše “cenzurirao” stavke poput IMEI broja i ostalih informacija na uređaju pomoću kojih HMD može prepoznati tko je izvor ove fotografije, pa smo te detalje zamutili. Na fotografiji je vidljiv i ZEISS logo, kao i datum 30.8.2018. te AOP kodnu oznaku. A1P, A1 Plus ili AOP kodni je naziv kojeg je prvi spomenuo Roland Quandt, navodeći da taj uređaj koristi Snapdragon 845 kao procesor, ima skener otiska prsta u zaslonu te “rizičnu” kameru.

Kako god, Nokia 9 ili 10 možemo očekivati do kraja godine, a posljednja šuškanja po internetu sugeriraju početak 10. mjeseca kao vrijeme službenog predstavljanja.