Certificirani (još) nepredstavljeni Nokia DT-10W i DT-500 bežični punjači

DT-500

Predstavljanjem Nokije 8 Sirocco na MWC-u ove godine, HMD Global u svoj je portfelj Nokia uređaja uveo opciju bežičnog punjenja. Bežično punjenje opcija je koju je Nokia (skoro pa jedina) implementirala u svoje Lumia uređaje različitih cjenovnih kategorija, a padom Nokije kakvu znamo i Lumia uređaja, nekako se smanjila i priča oko bežičnog punjenja, sve dok Apple nije “izmislio” tu opciju na iPhoneu, a sada se na mala vrata ponovno vraća u nekakav mainstream.

Kao (bivši) korisnik te opcije, drago mi je vidjeti da je WPC, organizacija zadužena za standardizaciju Qi standard bežičnog punjenja, certificirala dva nepredstavljena Nokia bežična punjača – DT-10W i DT-500. DT-500 je prijenosni bežični punjač, u stilu bivšeg DC-50. Na slici WPC-a (naslovna fotografija) lijepo izgleda, a certificiran je 23.10. ove godine.

DT-10W

DT-10W je žični, odnosno klasični bežični punjač, koji oblikom podsjeća na  DT-601. On je certificiran par dana prije DT-500, odnosno 17.10.2018. godine.

Certifikacija bežičnih punjača sugerira da bi uskoro mogli vidjeti novi Nokia uređaj s podrškom za bežično punjenje. Osobno se nadam da će HMD tu opciju ponovno vratit i na srednju klasu, a ne samo koristit je u “flagshipima”.

Izvor: WPC