Cijena dionica HMD-ova partnera za zaslonsku tehnologiju skočila 6,5% nakon predstavljanja Nokia 7.1 uređaja

Centralna komponenta Nokije 7.1 je njezin zaslon. Uređaj posjeduje 5,84-inčni zubati FullHD+ zaslon s PureDisplay tehnologijom, podržavajući i HDR10 format, kojeg se rijetko nalazi na uređajima srednje kategorije. Nokia 7.1 također posjeduje i pretvarač SDR prikaza u HDR prikaz u stvarnom vremenu.

HMD-ov partner čiji se tehnologija krije iz ovih zaslonskih značajki je Pixelworks i nakon predstavljanja Nokije 7.1, vrijednost dionica te tvrtke narasla je za 6,5%, prenosi Seeking Alpha.

Nokia 7.1 posjeduje Pixelworksov čip 4. generacije imena Iris PX8418, koji je zadužen za stvaranje što bolje prikaza na zaslonu. Pixelworks zaslon Nokije 7.1 opisuje: kao onaj sa najkvalitetnijim HDR rješenjima, sa 1000000:1 dinamičkim kontrastom, s 16-bitnim internim HDR procesirajućim čipom, oštrim i kvalitetnim prikazom te s tehnologijom konverzije SDR u HDR kvalitetu sadržaja u stvarnom vremenu. SDR je “Standard Dynamic Range”, tj. standardni format, dok je HDR “High Dynamic Range”, format koji daje bogatiji prikaz. Za više informacija na tu temu i usporedbe SDR-a i HDR-a kliknite ovdje.