DxOMark pohavlio kameru Nokia 8 Sirocco uređaja

Dok još čekamo predstavljanje novog Nokia flagshipa, što se nadamo da će biti do kraja godine, dobro poznati, ako ne i notorni DxOMark, specijaliziran za recenzije fotoaparata, objavio je recenziju kamere Nokia 8 Sirocco uređaja. Nokia 8 Sirocco HMD-ov je aktualni flagship, a sam uređaj tržištu je predstavljen prije 8 mjeseci.

Treba odmah napomenuti kako je posljednjih godina DxOMark izgubio na kredibilitetu, što zbog odjela tvrtke koji surađuje s proizvođačima, što zbog bizarnog niza proizvođača koji su se prošle godine prilikom predstavljanja novih uređaja hvalili najboljim DxOMark ocjenama. U međuvremenu je DxOMark promijenio metodologiju, pa je ispalo da kamera Nokije 808 PureView ima nižu ocjenu od uređaja “Samsung Galaxy J2 Pro” na primjer. Nešto se slično ove godine odigralo sa specijaliziranim portalom za zaslone Display Mate, no to trenutno nije vezano uz temu.

Kakogod, DxOMark je recenzirao kameru Nokije 8 Sirocco te je uređaj opisao kao “kompetentan, ako ne i odličan za mobilnu fotografiju.” Nokiji 8 Sirocco dodijeljena su 84 boda, što je značajno poboljšanje u odnosu na Nokiju 8 sa 68 bodova. DxOMark je Nokiju 8 Sirocco karakterizirao kao uređaj više srednje klase, što je donekle razumljivo ako “flagshipima” smatramo samo najskuplje uređaje koji su probili cjenovnu barijeru od 1000 eura, dok je Sirocco inicijalno koštala nemalih 749 eura.

DxOMark zaključuje da je kamera na Nokiji 8 Sirocco dosta dobra, ako ne i odlična, uz slabije performanse u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Za svoju cjenovnu klasu je OK, no napominju kako za istu cijenu ima uređaja s boljom kamerom. Detalje recenzije možete pročitati na DxOMark.com.