Glasine: Procurile informacije o Nokiji 7.1 i bežičnim Nokia Earbuds slušalica

Navodna Nokia 7.1

Manje od 24 sata smo vremenski udaljeni od predstavljanja novih Nokia uređaja u Londonu, no to nije spriječilo internet u pronalasku neslužbenim informacijama o nadolazećim Nokia uređajima. Tako od dva izvora doznajemo nove informacije o Nokiji 7.1.

 

Roland Quandt sa WinFuture.de te informacije s španjolskog Amazona otkrili su detalje o Nokiji 7.1, namijenjenoj europskom tržištu. Ona bi trebala biti predstavljena sutra, a u prodaju već kreće, prema glasinama 22.10. ove godine. Od specifikacija navodi se zubati 5,86-inčni FullHD+ zaslon, Snapdragon 636, dvostruka 12MP+5MP ZEISS kamera, 8MP prednja kamera te memorijske konfiguracije 3GB RAM-a + 32GB ROM-a i 4GB RAM-a + 64GB ROM-a, te cijena od 349 eura, odnosno 399 eura za verziju s više memorije.

Specifikacije su dosta nelogične jer su skoro pa identične onima na Nokiji 6.1 plus. Treba imati na umu da je riječ o glasinama i možda ipak dobijemo jednu pristojnu Nokiju 7.1 bez zuba sa Snapdragonom 710 na kraju.

Iz Finske, preko portala Suomimobiili.fi, dolaze informacije o nadolazećoj Nokia dodatnoj opremi koju bi mogli vidjeti sutra. Dotičnom portalu izvor iz jedne finske trgovine poslao je informacije o novim Nokia bežičnim slušalicama broja modela BH-705, tipa “Earbuds”, odnosno u obliku bubice za uhu, što je trenutno popularizirao Apple, no i sama Nokia je imala “Luna” BT slušalicu. Cijena navedenih BT slušalica je 108 eura. Osim BH-705, izvor spominje i nove žične slušalice WH-501 po cijeni od 30 eura, te preklopnu i silikonsku masku za nepredstavljenu Nokiju 7.1 po cijeni od 11 i 8 eura, koje su zavedene u sustavu.

Sutra bi nakon predstavljanja u Londonu trebali više znati.