Nokia 8.1 uočena na Geekbenchu s Androidom Pie

Tijekom ovog mjeseca Nokia Mobile predstavila je zanimljive uređaje, koji ciljaju različita tržišta i različite cjenovne kategorije. Dok smo na zapadnim tržištima vidjeli Nokiju 7.1, za tržište Kine predstavljena je Nokia X7, a na globalnoj razini primarno putem fizičkih trgovina u ponudi se našla i Nokia 3.1 Plus. Još se uvijek čekaju top modeli od Nokije – bilo kao nasljednik Nokije 8 u smislu “cjenovno prihvatljivog” flagshipa, ili uređaj koji bi u kategoriji 1000+ eura mogao konkurirati ponudi konkurencije, primarno Appleu, Samsungu i Huaweiju.

Cjenovno prihvatljiv flagship, ako ga tako možemo zvati, mogao bi uskoro stići u obliku Nokije 8.1. U bazi podataka benchmark servisa Geekbench ukazala se Nokia 8.1 s instaliranim Androidom 9 Pie, a od hardverskih značajki naveden je Snapdragon 710 i 4GB radne memorije.

Ako je informacija točna, odabir procesora sugerira da Nokia 8.1 neće konkurirati “ultra premium” segmentu uređaja, nego će cjenovno biti postavljena ispod nekih 600 eura, kao i prethodnik. Naravno, ovo su špekulacije na bazi neprovjerenih informacija pa ih uzmite s dozom opreza.

Izvor: Geekbench