Nokia 9 bi mogla nositi PureView brend?!

Nokia 9 nam više nije nepoznanica, ali svako malo izleti neki novi detalj o budućem vrhunskom Nokia uređaju. Roland Quandt je upravo objavio da će Nokia 9 biti reklamirana kao Nokia 9 Pureview. Znamo da je HMD postao vlasnik PureView loga, što znači da ga je odlučio ponovno iskoristiti na Nokia uređajima.

Izgleda da bi upravo Nokia 9 mogla biti prva koja će vratiti taj logo na poleđinu Nokia uređaja. PureView tehnologija je prvi put došla na Nokia uređaje s legendarnom Nokijom 808. Nova kamera tehnologija nam je donijela oversampling, odnosno mogućnost spajanja više piksela u jedan. Nakon toga se PureView ukazao na Nokia Lumiji 920 u vidu optičke stabilizacije. Posljednji pravi PureView Nokai uređaj ej bio Nokia Lumia 1020 koja je spojila oversampling i optičku stabilizaciju.

Ukoliko će Nokia 9 doista nositi Pureview, tehnologija kamere tog uređaja je očito dovoljno napredna. Uglavnom, javile su se razne glasine o potencijalnom odgađaju Nokije 9 za MWC2019, a kao glavni razlog se spominjalo da joj kamera nije u potpunosti spremna. Kako god bilo, Nokia doista treba jedan pravi top uređaj, a Nokia 9 s PureView logom odmah do ZEISS loga bi bio prava stvar.