Vertu se vraća s novim uređajem Vertu Aster P

Nokijin bivši luksuzni brend mobilnih uređaja ovog je tjedna predstavio novi, povratnički uređaj u Kini. Vertu je Nokia osnovala 1998. godine, kao proizvođača ručno sastavljanih luksuznih uređaja s tvornicom/uredom u Engleskoj. S rastom iPhonea, koji se profilirao kao dovoljno luksuzni za bogate, za Vertu su krenuli slični problemi kao i za Nokiju.

Godine 2012., Nokia je prodala 90% Vertua švedskom fondu EQT, zadržavajući 10% udjela. Nakon toga Vertu je imao kineske vlasnik, a posljednji vlasnik bio mu je fizička osoba iz Turske, pod čijom je upravom tvrtka upala u (veće) financijske probleme, a sam vlasnik bio je optužen za malverzacije, nepoštivanje ugovora s Kinezima i sl. Nokia se u međuvremenu riješila svojih 10% udjela, tako da nije sudjelovala u drami koji se naknadno odvijala. Posljednje što se znalo o Vertu brendu, osim ovoga danas, jest da je u igru ušao i kineski TCL.

Vertu je u Kini predstavio novi telefon – Vertu Aster P. “Ručno rađeni” uređaj, klasičnog i prepoznatljivog Vertu dizajna, koji dolazi sa 4,97-inčnim FullHD zaslon zaštićenim safirnim staklom, Snapdragon 660 procesorom, 6GB RAM-a, 128GB interne memorije, baterijom kapaciteta 3200mAh te 12MP stražnjom i 20MP prednjom kamerom.

Uređaj će u Kini biti dostupan u 7 verzija, a predbiljžbe su već započele u kineskoj trgovini JD.com po cijeni od 3.666 eura ili 27.200 kuna.

via: GSMArena.com