HMD Global premjestio sjedište van Nokia kampusa

Početci HMD Globala su bili vrlo skromni, tihi, bez previše razmetanja. Čak su tom malom startapu s velikim ciljem uredi bili odmah preko puta glavne zgrade Nokije. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, Nokia ime se ponovno vratilo na naslovne stranice i usta kupaca, a brojevi isporučenih Nokia smartfona na top liste, HMD Global je odlučio povećati kapacitet svojeg sjedišta u Helsinkiju i preći na novu adresu. Promjena se kao i početak ovog finskog startupa dogodila preko noći, bez prevelike pompe. Novu adresu,  Bertel Jungin aukio 9, 02600 Espoo, Finland, mogli smo prvo vidjeti na njihovim službenim stranicama, Google Play aplikaciji, FCC dokumentima te na poleđini nedavno predstavljene Nokije 7.1.

 

HMD je rekao kako su mu uredski prostori u jednoj od zgrada Nokijinog kampusa bili neadekvatni, bez soba za sastanke, a prostore su dijelili s još nekim tvrtkama. Ovdje su samostalni te mogu lakše odrađivati poslovne sastanke, bez smetnje drugih tvrtki. Ispod možete vidjeti nekoliko fotografija novog prostora koje je klasično skandinavski minimalistički uređeno, ali skladno.

Premda su se odselili od Nokije, nisu otišli daleko od njih, svega nekoliko kilometara prema Helsinkiju. Čitatelji iz Finske su nam javili da je trenutna lokacija čak bolje prometno povezana nego li kampus Nokije koji je bio na rubovima gradića Espoo. Uglavnom, HMD financijski dobro stoji, a to će se sigurno odraziti i na nove Nokia uređaje koji će biti sve kompletniji i konkurentniji. Dapače, bilo je i vrijeme da malo jače pritisnu Xiaomi, Honor, a i jače igrače.

 

Via