Nepredstavljena Nokia 8.1 dobila podršku za ARCore

Portal 9to5Google objavio je da je s posljednjim ažuriranje ARCore platforme, Google dodao podršku za nove uređaje od proizvođača poput Samsunga, Sonyja, Xiaomija, OnePlusa i Nokije. Kod Nokije, tj. HMD-a, zanimljivo je to što je uređaj koji je dobio podršku za ARCore nepredstavljena Nokia 8.1.

Već smo prije čuli nešto o Nokiji 8.1. Točnije, uređaj pod imenom Nokia 8.1 sa Snapdragonom 710, 4GB radne memorije i posljednjim Androidom 9 pojavio se u bazi podataka servisa GeekBench. Ruska Nokia zajednica dobila je dojavu od izvora bliskog HMD-u da bi u Kini predstavljena Nokia X7 na globalnom tržištu mogla nositi oznaku Nokia 8.1, no riječ je o glasinama koje treba uzeti s rezervom.

Preimenovanje Nokije X7 u Nokiju 8.1 uopće ne bi bilo čudno gledajući HMD-ovu trenutnu nomenklaturu. Takvo što bi mi smetalo jer degradira seriju 8 Nokia uređaja na razinu nižu od “pristupačni flagship” razine, kakav je Nokia 8, ali s druge strane ima smisla jer je Nokia 7 Plus i dalje odličan uređaj i predstavljanje nasljednika manje od godinu dana nakon predstavljanja 7 plus moglo bi smanjiti poželjnost tog uređaja u očima potencijalnih kupaca.