Nokia 8.1 u Europu stiže 14. siječnja; Objavljeni prvi pogledi i službeni “data sheet”

HMD Global službeno je ovaj tjedan predstavio Nokiju 8.1, uređaj kojeg nazivaju novim cjenovno povoljnim flagshipom. Nova Nokia 8 se pozicionirala kao nasljednik Nokije 7 Plus, a ujedno će zamijeniti i staru Nokiju 8.
Uređaj dolazi sa 6.18-inčnim FullHD PureDisplay zaslonom s HDR10 podrškom, Snpadragonom 710, memorijskom kombinacijom 4GB RAM-a i 64GB interne memorije, baterijom kapaciteta 3500mAh, prednjom 20MP kamerom i stražnjom 12MP kamerom sa ZEISS optikom, optičkom stabilizacijom i pomoćnom kamerom za dubinu polja.

Europski mediji prisustvovali su lokalnim događajima gdje im je HMD prezentirao uređaj te su objavili prve poglede na uređaj na YouTubeu. Čudno je što veći mediji, poput The Verge ili Engadget nisu objavili hands-on videa, nego samo imamo talijanske, njemačke, finske i poljske medije s objavljenim videima.

COMPUTER BILD TV

Cellulare Magazine

 

HDblog

Winfuture.de

 

GSMONLINE.PL

Nokia 8.1 već je u prodaji na Tajvanu, a sljedeći tjedan bi se trebala pojaviti u prodaji na bogatim tržištima Bliskog Istoka, kao i na nekim tržištima u Aziji. U Europu Nokia 8.1 stiže 14. siječnja. Kao i uvijek u nekim europskim zemljama doći će tada, a u drugim kasnije. Cijena uređaja za europsko tržište je 400 eura, tj. 3.000 kuna. Naravno, cijena će varirati od države do države, ovisno o porezu, maržama trgovina i drugim nametima.

Informacije za hrvatsko tržište još nisu poznate.