Aplikacija Google kamera dostupna za Nokiju 8 (Android Pie)

HMD-ova aplikacija Kamera dobro radi na Nokijinim telefonima, posebno onima gdje je hardver fotoaparata napredniji, kao što su Nokia 7 Plus, Nokia 8, 8 Sirocco i 8.1.No, kada instalirate Googleovu aplikaciju Kamera, prenesenu iz Pixelovih telefona, onda vidite razliku između srebra i zlata. Google je napravio savršen posao u poboljšanju svoje kamera aplikacije za pametne telefone uz vrhunski softver i algoritme za obradu. Nokia 8 je pametni telefon na kojem je HMD prvi put predstavio sustav dvostruke kamere i pokrenuo Bothie. Kamera nije dobro funkcionirala, a HMD-u je trebalo dosta vremena da u potpunosti popravi svoj softver. U svakom slučaju, Googleova kamera aplikacija sada je dostupna za Nokiju 8 i to će razveseliti mnoge vlasnike uređaja.

Aplikacija je dostupna OVDJE i velika je oko 110 MB. Nažalost, nemamo Nokiju 8 kako bismo provjerili kako radi, ali neki korisnici navedene aplikacije kažu da radi bez većih problema. Ne znam hoće li OIS raditi s njom, ali Google je uspio fino podesiti svoj EIS softver koji OIS čini nepotrebnim.

Obično ne savjetujemo korištenje portanih aplikacija koje ponekad mogu oštetiti vaš uređaj, ali ako se odlučite instalirati aplikaciju, a k tome imate Nokiju 8 uređaj s Android Pie, napišite nam nam kako radi i kakve fotografije daje.