Ažurirana stranica za praćenje ažuriranja Nokia Android uređaja

HMD je prije nekog vremena predstavio odličnu stranicu za praćenje puštanja pojedinog ažuriranja za neki Nokia uređaj, ovisno o broju verzije koja se nalazi u sekciji o uređaju, u postavkama pojedinog uređaja. Ili jednostavnije, riječ je o stranici koja daje malo više detalja o dostupnosti nego samo ime uređaja ili broj modela (TA-xxxx). Jedina (veća) zamjerka koju imam je što se stranica ažurira svakih mjesec, mjesec i pol dana pa većinu vremena i nije ažurna. 

Ako želite provjeriti koja je zadnja nadogradnja puštena prije 16.1.2019. za vaš uređaj, možete otići ovdje i ovisno o broju verzije u postavkama pronaći informaciju o puštanju nadogradnje.

Na primjer, iz tablice je vidljivo da je Android 9 Pie pušten za Nokia 8 Sirocco uređaje verzije 00WW_4_120, dok verzija 00WW_3_10D  još čeka. Isto tako, problematična verzija Nokije 6.1 00WW_2_22E još uvijek nije primila Pie, iako posljednjih par mjeseci redovito prima sigurnosna ažuriranja. Dostupnost nadogradnje ne ovisi samo o HMD-u (iako većina ovisi o HMD-u), nego i o operaterima i nekim regulativama specifičnima za pojedine zemlje.

Nokia Update tracker