Dostupni renderi prve Nokije sa rupicom u zaslonu

Nakon nagle popularnosti “zubatih” pametnih telefona, u koje je zaplovila i Nokija, izgleda da je došao na red novi trend za stavljanje prednje kamere, a to je rupica u zaslonu. Nakon Samsunga i Honora došao je red da i HMD predstavi svoj uređaj sa rupicom u zaslonu. Prema poznatom tračeru u svijetu mobitela OnLeaksu, stiže nam render prvog Nokia uređaja sa zaslonom od ruba do ruba bez zuba, ali s rupicom za prednju kameru.

Onleaks je podijelio HD rendere onoga što bi mogla biti Nokia 8.1 Plus, iako se za sada pravo ime još ne zna. Kamera bi trebala biti pozicionirana s prednje strane u gornjem lijevom dijelu zaslona, a vjerojatno će se u toj razini prikazivati i obavijesti te naziv operatera.

Prema OnLeaksu, uređaj će biti veličine 156,9 x 76,2 x 7,9 mm, s dodatnih 1,6 mm u području na kojem se nalazi modul kamere. Uređaj bi trebao imati zaslon od 6,22 inča koji je izgleda postao standardna veličina za gornju klasu pametnih telefona srednje klase. Uređaj dolazi s dvostrukom ZEISS kamerom. Čitač otiska prsta bit će smješten ispod modula kamere. Cjelokupni dizajn izgleda kao Nokia 8.1, tako da bi pretpostavka OnLeaksa mogla biti ispravna.
Ovaj uređaj dolazi s 3,5 mm audio utorom, te USB-C priključkom.

Ovi renderi uređaja izrađeni su na temelju tvorničkih informacija koje je dobio izvor, a službeno bi uređaj trebao biti predstavljen na MWC-u krajem veljače 2019.

Sviđa li vam se ovo rješenje za prednju kameru? Recite nam u komentarima.