Miracast omogućen za Nokia smrartfone s Androidom 9 Pie

Miracast, kao i ChromeCast, je način prijenosa sadržaja sa zaslona pametnog telefona na pametni TV putem WiFi mreže. Razlika između Miracasta i Chromecasta je u tome što Miracast funkcionira u oba smjera, dok Chromecast samo prima signal. Google je onemogućio Miracast protokol, ali najnovija verzija Androida vratila je tu mogućnost na Nokia pametne telefone. Prema objavi na Nokia Community forumu koju je napravio njen član Burning Astronaut, čini se da možete ponovno koristiti prebacivanje sadržaja s vašeg Nokia smartfona na uređaje koji podržavaju Miracast. Imajte na umu da vaš Nokia uređaj mora također podržavati Miracast.

Trenutno nemamo nikakav uređaj koji podržava Miracast protokol za unošenje sadržaja zaslona, tako da ne možemo provjeriti ove informacije, ali drugi član Nokia foruma (Anirban Banerjee) rekao je da projiciranje radi na njegovom Sony Bravia TV-u.

Da biste projicirali zaslon na računalu ili nekoj drugoj televiziji, morat ćete kupiti Miracast stik, ali opet možete koristiti i možda svestraniji Chromecast.

Da biste provjerili je li vaš smartfon certificiran za WiFi direct, idite ovdje.