Nokia uređaji na GSMArena listama najomiljenijih i najpopularnijih uređaja u 2018. godini

Prva stranica koju otvaram kada treba provjeriti specifikacije nekog uređaja je GSMArena.com, a vjerujem da i većina ljudi kada traži specifikacije nekog uređaja upravo završi na njihovim stranicama. GSMArena također prati koliko je stranica pojedinog uređaja puta pregledana, a prate i kojim su uređajima registrirani korisnici dali oznaku favorita. Za 2018. godinu, objavili su dvije liste vezane uz tu statistiku – 10 najomiljenijih uređaja 2018. godine (mjereno po oznakama sviđa mi se) i 20 najpopularnijih uređaja 2018. godine (mjereno prema stvarnim otvaranjima stranice pojedinog uređaja).

GSMArena najomiljeniji uređaji

Dva Nokia uređaja našla su svoje mjesto na listi najomiljenijih uređaja 2018. godine, a to su Nokia 7 Plus na 3. mjestu i Nokia 6.1 Plus na 9. mjestu. Nokia 7 Plus je i naš najomiljeniji uređaj i vjerojatno je najbolji uređaj za cijenu kojeg je HMD predstavio u 2018. godini.

GSMArena najpopularniji uređaji

Na listi najpopularnijih uređaja našla se samo jedna Nokia i to Nokia 6.1 Plus na 12. mjestu. Listom dominiraju kineski proizvođači mobilnih uređaja, a jedini ne-kineski brendovi su Nokia i Samsung.

Listu najomiljenijih uređaja možete pronaći ovdje, a listu najpopularnijih uređaja na GSMArena.com u 2018. možete pronaći klikom ovdje.

Još neki Nokia uređaji iz 2018. godine vrijedni spomena su Nokia 6.1 i Nokia 2.1, prema mom mišljenju. Nokia 6.1 početkom godine došla je kao značajna nadogradnja izvorne Nokije 6 i lijepo se odvojila od ostataka uređaja u svojem cjenovnom segmentu prvenstveno zahvaljujući odličnom dizajnu i kvaliteti izrade, kao i pristojnim specifikacijama. Nokia 2.1 dobar je uređaj za prve korisnike smartfona i nezahtjevne korisnike, a vjerojatno je i najbolji sekundarni telefon zahvaljujući velikoj bateriji, velikom zaslonu i stereo zvučnicima.