Poznat raspored primanja Android 9 Pie nadogradnje za Nokia uređaje

Direktor proizvoda HMD-a Juho Sarvikas na Twitteru je objavio raspored primanja Android 9 Pie nadogradnje za preostale Nokia uređaje koji je nisu primili. Raspored je objavljen u obliku liste na “zubatom” uređaju, a detalji slijede u nastavku.

Raspored Pie nadogradnje:

  • Nokia 8 i 8 Sirocco – u tijeku
  • Nokia 5 i Nokia 3.1 Plus – siječanj (1. mjesec 2019.)
  • Nokia 6, Nokia 5.1, Nokia 3.1 i Nokia 2.1 – Q1 2019. (do 31.3.2019.)
  • Nokia 3 i Nokia 1 – početak Q2 2019. (Q2 je od 1.4. do 30.6.)

Uređaj koji nije na popisu je Nokia 2. HMD trenutno beta-testira Android Oreo za Nokiju 2, koja još uvijek službeno vrti Android 7 Nougat. Problem s Nokijom 2 je što dolazi sa slabim hardverom i standardnom verzijom Androida, koju nije moguće nadograditi na Android Go, pa HMD bitne značajke Androida Go implementira u “posebnu” Android Oreo 8.1 nadogradnju za Nokiju 2 i to već traje duže vrijeme. Obavijestit ćemo vas o situaciji Nokije 2 kada doznamo više informacija.

Kao što je vidljivo iz priloženog, HMD-u je u planu sve Nokia uređaje (-1?) nadograditi na Android Pie do kraja prve polovice ove godine, što bi bio odličan pothvat je bi praktički skoro pa cijeli portfelj uređaja bio na najnovijem Androidu prije nego što Google službeno pusti Android Q.