Google objavio detalje Nokia 9 PureView i Nokia 1 Plus (ANT) uređaja

 

Google je u posljednja dva dana putem više svojih stranica potvrdio postojanje i otkrio detalje dva nova Nokia uređaja. Prvo  “curenje” informacija dolazi s popisa uređaja koji podržavaju Google Play trgovinu. Na popis su dodana dva nova Nokia uređaja i to Nokia 1 Plus (ANT) i Nokia 9 (AOP).

Ranije smo već čuli glasine o Nokiji 1 Plus koje sugeriraju da će uređaj doći sa  Androidom 9 Pie Go, s 1 GB RAM-a, MediaTek MT6739WW čipsetom te 5-inčnim zaslonom. HMD-ov CPO Juho Sarvikas tijekom lansiranja Nokije 8.1 je rekao (barem sam shvatio na taj način) da tvrtka odustaje od sheme imenovanja dodajući “Plus”, ali morat ćemo pričekati do MWC19 da vidimo kako će se uređaj u konačnici zvati. Isto tako, kodni naziv Nokia 1 Plus uređaja je ANT, koji se vidi i na popisu podrške za Play Store. HMD je ranije rekao da su njihova kodna imena za 2019. inspirirana superherojima, pa je možda ANT kraće za Ant-man?

Popis podržanih uređaja za Google Play trgovinu sadrži samo nazive uređaja, za razliku od kataloga Android Enterprise Recommended programa (gdje su uređaji koje Google preporučuju poslovnim korisnicima), gdje se Nokia 9 pojavila zajedno s prikazom prednje strane i s nekim specifikacijama. Otkrivene specifikacije su 4GB RAM-a, zaslon veličine 6-inča, 128GB interne memorije, Android 9 Pie i podršku za NFC te senzor otiska prsta..

Drugi, tj. treći Googleov servis koji je danas otkrio postojanje Nokije 9 je “Google Play Console Listing”, a riječ je o alatu za programere. Pomoću njega pronađena je Nokia 9, zajedno sa specifikacijama koje uključuju Snapdragon 845 i 6GB radne memorije.

U svakom slučaju, kako se bliži 24. veljače, sve više informacija o uređajima pojavljivat će se na internetu. Nadam se da je HMD pripremio i dobru prezentaciju uz tehnička objašnjenja novih tehnologija koje će (nadamo se) predstaviti na MWC-u.

Izvor 1: Google

Izvor 2: Google