MWC19 i Barcelona, stižemo!

Zvijezde su se napokon posložile i omogućile nam odlazak na najveći događaj mobilne industrije – Mobile World Congress u Barceloni.

Marin je posljednji (i prvi) put bio na MWC-u 2014. godine, kada je tadašnji odjel uređaja i usluga na odlasku predstavio prve Nokia Android uređaje iz X serije. Pet godina kasnije NokiaMob opet je na MWC-u, ovaj put u nešto jačem sastavu (pojačani za moju malenkost), dok će Zlatko razvoj pratit iz sjedišta.

Nokia X Obitelj (2014)

Velika su očekivanje od ovog MWC-a, pogotovo od dugoočekivane Nokije 9, koja bi trebala biti prvi pravi HMD-ov top model, s posebnim naglaskom na kameru. Zapravo nasljednik Lumije 1020 s PureView oznakom u imenu, no vidjet ćemo hoće li to zaista biti tako u nedjelu.

Putovanje kreće sutra rano ujutro, a putujemo s ekipom partnerskog portala Mob.hr, Krešom i Mislavom, koji su svoj odlazak na MWC najavili u posebnom članku kojeg možete pogledati ovdje.

Put ćemo dokumentirati Nokijom 7 Plus i 6.1, ali pri ruci su i top modeli raznih proizvođača koji će dobro doći za usporedbu s devetkom, pogotovo Krešin Mate 20 Pro.

HMD je osigurao pristup predstavljanju u nedjelju. Nažalost, samo jedno mjesto zbog velikog broja zainteresiranih, tako da će Marin situaciju pratiti s lica mjesta, a ja par kilometara dalje. U ponedjeljak počinje MWC i tada kreće snimanje polu-profesionalnih fotografija i videozapisa o uređajima (a i članaka), na koje ste već naviknuli. 😉

Isto tako posjetit ćemo Nokijin izložbeni prostor i malo se bolje upoznati s Nokijinim mrežnim poslovanjem. 5G je pred vratima i nadamo se što više doznati kako će 5G utjecati na gospodarstvo, proizvodne djelatnosti, te u konačnici na krajnjeg privatnog korisnika 5G mreža, po pitanju većih brzina i manjeg kašnjenja. U planu je obići i Jollin štand.

Za MWC je napravljena i posebna garderoba, ili preciznije rečeno brendirane majice. Riječ je o ograničenoj količini (točno 2), a primjerci se ne mogu naći u trgovinama. Prvenstveno služe za lakše uočavanje, pa ako je tko u Barceloni i na MWC-u, neka slobodno pristupi ako nas uoči ;).

Ako imate kakvih pitanja i posebnih želja da učinimo dok smo na sajmu, slobodno navedite dolje u komentarima.