Nokia 9 Pureview dobila drugu veću Android 9 Pie nadogradnju

HMD je pustio drugu softversku nadogradnju za Nokiju 9 PureView koja donosi mnoga poboljšanja. Nova nadogradnja je Android 9 Pie build v4.22C koja osim poboljšanja korisničkog sučelja, poboljšane stabilnosti sustava donosi i sigurnosnu zakrpu za travanj. HMD nije dao sve detalje glede poboljšanja koja ova nadogradnja nosi, ali su korisnici primijetili nekoliko značajnih poboljšanja. TechAltar je tako rekao da su nadograđeni firmware kamere, senzora otiska prsta, a nadograđena je i aplikacija kamere. TechAltar je također rekao da senzor otiska prsta ispod zaslona reagira mnogo bolje te da je brži.

Nadalje, aplikacija kamere je stabilnija i snimanje fotografija neznatno brže. Unaprijeđeno je snimanje u JPEG-u, odnosno brzo snimanje fotografija. Boje nisu pretjerano saturirane, ekspozicija prenaglašena, a popravljen je i dinamički raspon na JPG fotografijama. Izgleda da je dodatno kalibriran zaslon Nokije 9 te da boje više nisu saturirane.

Uglavnom, ovakva nadogradnja je trebala stići na devetku još tamo sredinom drugog mjeseca pa da bude iole posložen uređaj za predstavljanje. Sa lošim softverom je na sebe navukla izrazito negativne recenzije i od zanimljivog uređaja postala još jedan podbačaj HMD-a. Doduše, HMD je podbacio neusporedivo manje u odnosu na Samsung sa svojim preklopnim uređajem, ali je i dalje podbačaj. Ipak, bilo bi ga lijepo testirati 😊.