Glasine: Uskoro predstavljanje Nokia 5.2 i Nokia 6.2 uređaja

Već neko vrijeme nismo čuli glasine o novim Nokia uređajima, što je u jednu ruku i dobro jer Nokia Mobile već ima popriličan broj uređaja i iz trenutnih poslovnih rezultata jasno je da strategija punjenja svakog tržišnog segmenta nije uspješna, već je potrebno više se posvetiti kvaliteti, a manje samoj brojnosti uređaja u portfelju.

Posljednje globalno predstavljanje Nokia uređaja bilo je u Barceloni, gdje smo vidjeli Nokiju 1 Plus, 3.2, 4.2 i 9 PureView. Također je predstavljena i Nokia X71 za Kinu i Tajvan. Na hrvatskom tržištu već dugo vremena nema novih Nokia uređaja i trenutno nemamo informaciju kakav je uopće status hrvatskog tržišta u HMD-a.

 

Glasine o nadolazećim Nokia 5.2 i 6.2 uređajima dolaze od pouzdanog NokiaAnew Twitter računa. On navodi da će se predstavljanje uređaja dogoditi uskoro, no i sami znamo da je uskoro širok pojam. S trenutnim poteškoćama koje Huawei proživljava, što se posljedično negativno odražava i na ostale kineske proizvođače, konkurentni Nokia uređaji srednje klase mogli bi doći baš u pravo vrijeme. Naravno, osim predstavljanja potrebno je osigurati i dostupnost, a uzimajući u obzir da su glasine o Nokiji 6.2 krenule prije 6 mjeseci, možemo biti optimistični.

Kako će u konačnici uređaji izgledati i kako će biti pozicionirani na tržištu, ostaje za vidjeti.