Pureviewclub napravio odličnu usporedbu Nokije 808 i Galaxy kamere

nokia-808-pureview-samsung-galaxy-camera

PureviewClub blog se poprilično specijalizirao za Pureview tehnologiju i prezentaciju onoga što Pureview kamere mogu. Nokia 808 se pokazala kao odlična zamjena za fotoaparat srednje klase, te naravno kao odličan mobilni uređaj. Samsung je sa druge strane pokušao doskočiti i djelom uzeti dio kupaca Nokije 808, napravivši fotoaparat sa velikim zaslonom i Android Jelly Bean os-om. Međutim Galaxy Camera ne može poslužiti kao mobilni uređaj premda podržava SIM karticu. Iako se može koristiti podatkovna mreža, čak ni Skype nije podržan za Galaxy Camera, stoga im tu pada u vodu onaj dio sa Androidom u sebi.

Usporedba 808 i Galaxy Camera

Što se samog fotoaparata tiče, Samsung je uspio napraviti jako dobru kameru. Ipak se radi o fotoaparatu. No Nokia 808 je jednako dobra. Prednosti Galaxy Camere su u fotografijama sa više detalja zahvaljujući većem objektivu i sezoru. Ali što se tiče ostalih karakteristika Nokia 808 je poprilično suverena i u potpunosti parira Galaxy Camera uređaju. Čak je Nokia 808 djelomično realističnija u prikazu boja, jer ih Galaxy Cam pretjerano naglašava.

Definitivno se isplati pročitati članak na pureview blogu koji je napisan na engleskom. Ako vam se ne da čitati pogledajte galeriju usporednih fotografija pa sami procijenite je li Nokia 808 mobilni uređaj ili fotoaparat s mogučnošću pozivanja :).

Via