Microsoft Blue nadogradnja će obuhvatiti i Windows Phone platformu

windows-blue

Poznato je kako Microsoft već neko vrijeme radi na prvoj većoj nadogradnji za Windows 8 koja nosi kodno ima „Blue“. Međutim ta nadogradnja se neće ticati samo Windowsa već i Windows Phone platforme kako prenosi ZDNet.

Nadogradnja će obuhvatiti neke Windows usluge poput SkyDrive ili Hotmail. Međutim Blue nadogradnja neće doći od jednom već u fazama, a jedna takva je upravo Portico nadogradnja.

Još nije poznato što će sve točno biti obuhvaćeno nadogradnjom ali se zna da će Blue nadogradnja donijeti poboljšanja Internet Explorer pregledniku, kalendar i mail aplikaciji, kao i Bing tražilici. Također će se poraditi i na promjenama u kernelu i driverima što će doprinijeti manjoj potrošnji baterije. Microsoftu je najvažnija kompatibilnost WP i Windows platforme i na tome se najviše radi.

Ujedno će ova nadogradnja biti i svojevrsna promjena u budućem načinu ažuriranja uređaja jer će izbjegavati prethodna testiranja softvera od proizvođača i operatera, što će znatno unaprijediti brzinu dostupnost nadogradnje.