Nokia je ponovno na meti ulagača

Nokia logo

Da je Nokiji napokon krenulo u poslovanju pokazuju i posljednje inicijative ulagača koji su sada proglasili dionice Nokije kao jedne od poželjnijih. Avian Securities i Swedbank su otvorili lov na dionice Nokije, a Swedbank je stavio gornju granicu kupovine na 3 € po dionici. U svojem izvješću je Swedbank kazao kako je dionica Nokije trenutno u fazi mirovanja te da neće biti daljnje erozije cijene, te da je tvrtka ekonomski vrlo stabilna za ulaganje.

Nadalje je ABG Sundal Collier u svojem izvješću dao procjenu vrijednosti pojedinih  djelatnosti Nokije. Prema njima Nokia Siemens Networks vrijedi 8.5 milijardi dolara dok NAVTEQ vrijedi 4.5 milijardi $. Analitičari su nastavili dalje sa svojim predviđanjima cijene dijelova Nokije pa su rekli kako portfelj patenata vrijedi blizu 5 milijardi $, dok su odjel klasičnih uređaja procijenili na 4 milijarde $. Dio Nokije koji se bavi razvojem pametnih telefona po njima trenutno vrijedi 2.6 milijardi $, a vjeruju kako bi njegova vrijednost vrlo lako mogla porasti i do 10 milijardi dolara.

Netko je vrlo vrijedno procijenio svaki mogući dio Nokije, no kako stvari sada stoje Nokia nije na prodaju već je spremna za nova ulaganja investitora kako bi u budućnosti razvila nove tehnologije koje ćemo svakodnevno koristiti. Izgleda kako bi se vrijednost dionice Nokije mogla ubrzo udvostručiti :). Trenutna cijena dionice Nokije na Wall Street-u je 3.28 $.

Via