Nokia Lumia 920 dostupna u Hrvatskoj

nokia-lumia-920-xlI da, čekanju je došao kraj. Od danas je službeno Nokia Lumia 920 dostupna u Hrvatskoj u ponudi Mobisa. Za sada je kako izgleda dostupna samo u bijeloj boji, a cijena još nije objavljena na službenim stranicama Mobisove internet trgovine mstore. Također Lumia 920 još uvijek nije dostupna u ponudi većih hrvatskih operatera (Vipnet, Tele2), a vjerojatno će je u svoju ponudu uvrstiti tijekom dana te objaviti cijene uređaja.

Uređaj smo i recenzirali a recenziju pogledajte ovdje.

Pročitajte službenu izjavu za medije:

NOKIA LUMIA 920 STIGLA U HRVATSKU

NOKIA LUMIA 920 DONOSI INOVATIVNU PUREVIEW KAMERU, POTPUNO NOVI DOŽIVLJAJ NAVIGACIJE I JEDINSTVENO BEŽIĆNO PUNJENJE WINDOWS 8 TELEFONA

Zagreb 2. travnja 2013.Nokia i Mobis-electornic predstavili su na hrvatskom tržištu jedinstveni telefon Nokia Lumia 920, najvažniji pametni telefon u Nokijinom Windows 8 asortimanu. Nokia Lumia 920 vodeći je Windows 8 smartphone i uključuje najnovije napredne Nokia PureView inovacije.

Nokia PureView

Koristeći naprednu tehnoligiju plutajućih leća, kamera Lumije 920 može iskoristiti pet puta više svjetlosti od konkurentskih pametnih telefona bez uporabe bljeskalice i tako uspijeva zabilježiti jasne, svijetle fotografije i video u zatvorenom prostoru i po noći. Također, zahvaljujući novoj tehnologiji, na slike i video više ne utječu nepoželjni trzaji ruke koja drži pametni telefon.

„Nokia PureView nastavak je razvoja vrhunske tehnologije koja omogućava kameri na smartphoneu da bilježi slike koje se kvalitetom mogu mjeriti s onima na SLR kameri. Ovom kamerom omogućili smo fotografiranje i snimanje videa kod kuće, vani, u restoranu ili čak i po noći, i to uz rezultate koji izgledaju profesionalno “, rekla je Jo Harlow, izvršna podpredsjednica Nokia Smart Devices.

Snimanje i fotografiranje vidimo kao ključne za diferencijaciju na tržištu pametnih telefona. Dosad su loše osvijetljene fotografije bile mana svim pametnim telefonima, međutim Nokia je na to, zahvaljujući svom širokom znanju o fotografiranju i snimanju, odgovorila PureViewom, najboljim proizvodom u branši, kako bi napokon zadovoljila i najzahtjevnije korisnike.,” rekao je Crawford Del Prete, izvršni direktor Nokie za proizvode i istraživanja.

Nokia Lumia 920 također dolazi s Nokia Gradskom lećom, najnovijim dodatkom kad su u pitanju Nokia lokacijske usluge. Kada uperite kameru na gradske ulice, Gradska leća prekrije površine zgrada informacijama o restoranima, dućanima, hotelima te na taj način pruža najintuitivniji način za istraživanje okolice. Nokia Gradska lećaje početak nove tehnologije nadopunjene stvarnosti koju također pojačava Nokia Maps i tako čini mogućim mijenjanje pregleda kroz karte i pogleda kroz nadopunjenu stvarnost što pomaže ljudima da se snađu u prostoru. Zajedno s poboljšanjima u Nokia Drive, Nokia lokacijske usluge predstavljaju najmoderniji integrirani doživljaj praćenja karata u usporedbi s bilo kojim pametnim telefonom.

Bežićno punjenje

Nokia Lumia 920 također dolazi i s najvećom Nokijinom baterijom ikad (2000mAh) te po prvi puta i s ugrađenim bežičnim punjenjem kao jednostavnim i praktičnim načinom punjenja. U skladu s tim Nokia  je također predstavila široki spektar dodataka za bežićno punjenje. Od Fatboy bežićnog punjača koji predstavlja jedinstevni i zabavan način punjenja baterije, do JBL retro dizajnirane stanice za punjenje koja očarava svojim zvukom.

Windows 8 platforma

Windows Phone 8 omogućuje još osobniji doživljaj smartphonea, s početnim zaslonom koji je moguće lako preurediti tako da ocrtava vaše osobne prioritete, kao i nove animirane žive pločice koje nude ažuriranje u stvarnom vremenu kada su u pitanju vama najbitnije stvari. Mogućnost sinkronizacije sadržaja između Windows 8 pametnih telefona, PC-jeva na Windows 8 platformi te tableta ili Xboxa znači da dokumentima, glazbi, slikama i videu sada možete pristupiti na još lakši i praktičniji način. S Internet Explorerom 10 za brže i sigurnije surfanje i Microsoft Office te aplikacijama koje su ugrađene u platformu, Windows Phone 8 je također i najlakši način za obavljanje stvari na vašem pametnom telefonu.

Nokia Lumia 920 dolazi u Hrvatsku u biijeloj i crnoj boji, a najtraženiji Nokijin pametni telefon može se kupiti u ekskluzivnoj ponudi Vipneta i Tele2.

Fotografije jedinstvenog pametnog telefona Nokia Lumia 920 skinite ovdje.