Nova GNR3 nadogradnja će donijeti zaslone 1080p rezolucije te jače procesore

Nokia 1080 conceptMicrosoft bi u slijedećoj nadogradnji za Windows Phone platformu GNR3 trebao uvesti podršku za 1080p zaslone na mobilnim uređajima kako prenosi magazin The Verge. Tolika rezolucija će se najvjerojatnije koristiti na zaslonima dijagonale 5 inča, što će razveseliti sve one željne Nokia uređaja većih dijagonala od 4.5 inča. Naravno to bi moglo značiti i predstavljanje Nokia Phablet uređaja, odnosno uređaja između pametnih telefona i tableta, što predstavlja područje u koje Nokia još nije zakoračila, a po mnogima bi trebala.

Slijedeća nova stvar što se hardvera tiče je podrška za novi Qualcommov SoC, odnosno novce Snapdragon 600 i 800 četvero-jezgrene procesore koji će podržavati senzore kamere do 55 MP. Tako bi mogli očekivati i daljnji razvoj PureView tehnologije Nokije, ali i konkurencije.

GNR3 nadogradnju bi Microsoft trebao pustiti za vrijeme ljetnih praznika, a najvjerojatnije će se pojaviti sa novim uređajem a ne posebno kao što je predstavljena WP8 platforma. Do kraja ove godine ćemo definitivno vidjeti još fantastičnog Nokia hardvera.

Via