Osvanule specifikacije Nokia Tablet uređaja?!?

nokia-windows-8-tablet1

Na indijskoj  internet stranici priceofmobiles.com su se pojavile specifikacije uređaja koji se vodi pod Nokia Tablet. Uređaj bi navodno trebao imati 10.1 inčni zaslon rezolucije 1366×768 piksela. Ako je vjerovati stranici radi se o Windows 8 tabletu koji će imati 1 GHz ARM procesor te 1 GB RAM-a, virtualnu qwerty tipkovnicu, multitouch, WiFi, GPRS, EDGE, GPS, senzore za blizinu i ambijentalno svjetlo, akcelerometar te podršku za microSD memorijske kartice do 32 GB. Dimenzije uređaja su standardne za tablet 256.6 x 175.3 x 9.7 mm, a težio bi 588 grama. Uređaj će doći u crnoj i plavoj (cyan) varijanti.

Međutim, same  specifikacije više odgovaraju WinRT 8 tabletu nego punokrvnom Win 8 tabletu, pogotovo gledajući rezoluciju zaslona te ARM procesor. Nokia je već prije radila na WinRT tablet uređaju ali je od njega odustala zbog male potražnje na tržištu.

Iskreno sumnjamo malo u sve ovo ali nije nemoguće da Nokia nema spreman Tablet u rukavu, jer je sada poprilično dobro vrijeme za plasiranje tableta kada nam je poznato kako Win 8 tableti drže 7.4% tržišta prema IDC-u.

Via