Elop potvrdio vjernost WP platformi i najavio nove inovativne Asha uređaje

Evleaks asha

Stephen Elop je danas u razgovoru za Reuters najavio kako će Nokia i dalje ostati vjerna Windows Phone platformi kao glavnoj platformi koja će vratiti snagu Nokije. Rekao je kako se Nokia prilagođava na putu oporavka kako vrijeme protječe, ali da su u bitki ekosistema odabrali WP ekosistem kao svoj put.

Međutim, dok je Lumia serija uređaja doživjela porast prodaje od 27 % u odnosu na proteklo tromjesečje, Asha serija uređaja se našla u problemu. Naime, s40 uređaji su u vrijeme odustajanja od Symbiana donosili najveći profiti Nokiji, a sada je prodaja znatno opala te je Nokia poduzela određene korake kako bi se stvari okrenule na bolje. Reuters je također javio kako je Elop na sastanku sa dioničarima najavio nove uređaje iz Asha serije koji će znatno obnoviti taj segment uređaja. Novi Asha modeli će dobiti mnoge inovacije ne samo u pogledu dizajna već i hardvera. Sada je definitivno potvrđeno što ćemo vidjeti na nedavno najavljenom događaju koji će se održati 09.05 u New Delhiju.

Premda je Asha serija uređaja znatno napredovala sa uređajeima poput Ashe 311, definitivno joj je potrebna nova svježa doza inovativnosti.

Via