Kratka usporedba kamera Nokia Lumia 620 i ZTE Blade uređaja

Lumia 620 ZTE Blade 1

Nokia je sa Lumia 620 uređajem napravila izvrstan posao te ja s tim modelom počela dobro konkurirati Android uređajima iste klase. Ono što joj daje prednost u odnosu na ostale Android uređaje je WP platforma koja je unatoč znatno manjem broju dostupnih aplikacija ipak trenutno brža i fluidnija, a svakodnevno su dostupne nove nadogradnje što često nije slučaj za Androide srednje klase. Lumia 620 ZTE Blade 2Međutim osim platforme, 5 MP kamera Lumije 620 je superiornija od 5 MP kamera Androida iste klase. Imali smo se prilike igrati sa ZTE Blade uređajem, poprilično sličnih karakteristika Lumiji 620 i napravili iznimno kratak usporedni test kamera ova dva uređaja.

 

Nokia Lumia 620Lumia 620 Test

ZTE Blade

 

 

ZTE Blade Test

 

Razlika je također dobro vidljiva i kod maksimalnog povećanja fotografije. Premda oba uređaja imaju kamere senzora od 5MP, kamera Lumije 620 daje znatno bolje detalje na fotografiji, te fotografija nije previše osvjetljena.

Nokia Lumia 620 100 % crop

Lumia 620 100 crop

 

ZTE Blade 100 % crop

 

ZTE Blade 100 crop

 

Lumia 620 je briljirala, na testu te je dala znatno bolju fotografiju u zatvorenom prostoru za razliku od kamere ZTE Blade uređaja koji je trenutno vrlo popularan. Nadalje, Lumia 620 također ima i LED bljeskalicu što je izdiže nad ovim uređajem, pa je po svemu bolji odabir. Vjerujemo da 0.2 inča manji zaslon neće previše smetati budućim vlasnicima jer je WP upotrebljiv i na zaslonima manje dijagonale.

Nokia Lumia 620 je po našem skromnom mišljenju bolji odabir od ZTE Blade uređaja :).