Nokia dodatno objasnila tehnologiju antene na Lumia 925 uređaju

Nokia 925 areal

Nokia Lumia 925 se u pogledu specifikacija ne razlikuje posebno od Lumije 920 koju je naslijedio ovaj model. Međutim, osim vidljivo različitog dizajna te materijala korištenih prilikom izrade kućišta, Lumia 925 je donijela nekoliko noviteta. Uz hardversko poboljšanje kamere, te novog zaslona, Lumia 925 ima i znatno poboljšanu radio antenu kako bi kvaliteta poziva te spajanja na Internet bila što veća. Nokia je na službenom blogu Nokia Conversations dodatno objasnila o kojim se poboljšanjima antene točno radi.

Poznato je kako mobilni uređaji sa aluminijskim okvirom znaju imati problema sa tzv. „smrtonosnim stiskom“ odnosno uslijed držanja u zapešću pada signal. Nokia je taj problem uredno riješila postavljanjem glavne antene u donji dio uređaja te dvije dodatne prema vrhu uređaja. Tu su i već prije poznate linije koje odvajaju antene od ostalih metalnih dijelova kućišta kako bi neometano hvatale signal. Na taj način su dobili odličan radio signal kao i kod uređaja sa polikarbonatnim kućištem. Osim hardverskog poboljšanja antene, Nokia je posebno kreirala softver koji upravlja antenama pravilno raspoređujući energiju u njih i osiguravajući uvijek najbolji prijam.

Za razliku od Applea, Nokia je priznala kako će signal pasti ako namjerno pokrijete sve dijelove antene, no kod svakodnevnog korištenja uređaja je nemoguće smanjiti signal.

Via