Nokia riješila problem ulaska prašine u prostor prednje kamere Lumia 920 uređaja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više-manje je svima poznato kako Nokia Lumia 920 ima ozbiljan problem sa prodorom prašine u unutrašnjost prednje kamere. Osim prednje kamere zabilježeno je nekoliko slučajeva prodiranja prašine unutar prostora senzora za blizinu što je uzrokovalo problem pri funkcioniranju senzora koji potom ne bi gasio zaslon prilikom razgovora. Nokia je čak nedavno javno priznala kako je upoznata sa problemom te da radi na njegovom otklanjanju. Prašina ulazi u prostor kamere kroz mali procijep između kućišta i prednje plohe zaslona iznad prednje kamere. Procijep je dovoljno velik da sitna prašina može ući unutar, no prašina bitno ne utječe na rad kamere. Naša službena Lumia 920 pati od jednakog problema, te možete vidjeti kako je zaštitno staklo kamere puno sitne prašine.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WMPoweruser blog je prenio informaciju iz izvora bliskom Nokia Care centru kako je Nokia riješila problem te je moguće otkloniti ga u Nokia Care centrima ili ovlaštenim servisima. Naime, kameru će zaštititi dodatnom brtvom koja će spriječiti ulazak prašine u prostor kamere.

Ovlašteni servis Nokije za Hrvatsku je Mobis, no za sada nismo upoznati je li Mobis obaviješten o ovome te može li ukloniti problem. Više informacija ćemo imati slijedeći tjedan pa ćemo vas obavijestiti naknadno.

Da li netko od vlasnika Lumije 920 ima sličan problem?