Prijenos u živo predstavljanja Lumia 925 uređaja

Nova Lumia 5Za koji trenutak će početi, kako Nokia kaže, novo poglavlje za Lumia uređaje. Na događaju u Londonu će Nokia predstaviti Lumia 925 odnosno Nokia Catwalk uređaj, koji donosi novi dizajnerski smijer te vraća aluminijsko kućište u upotrebu.

nastojati ćemo popratiti što više događaj u živo, te vam prenijeti neke informacje o uređaju.

počelo

Prijenos je oživio. Idemoooo 🙂

 

Jo Harlow i Stefan iz Nokia dizajna su otvorili prezentaciju te će pokazati novi uređaj. Harlow je otvorila predstavljanje sa Lumijom 920, i rekla kako je Nokia nastavila raditi na kameri što je dovelo do Lumije 928.

Sada su pustili isječak sa Nokia događaja održanog u New Yorku gdje su snimili cijeli koncert sa Lumijom 928.

I najavili su Lumiju 925

L925

Unaprijedili su kameru i softver kamere kako bi dobili još bolju fotografiju u slabim uvjetima osvjetljenja. uređaj ne izgleda loše te su sa aluminijskim kućištem dobili još bolju antenu za uređaj.

l925 2

Cijela Lumia obitelj

cijela L obitelj

Aluminijsko kućište je ujedno i antena kako bi uređaj imao odličan signal, naprijed je amoled zaslon sa zakrivljenim staklom, a straga je aluminijski poklopac, 8 MP kamera sa LED osvjetljenjem.

L925 bežično maska

Maske za bežično punjenje će biti u raznim Lumia bojama, dok će sam uređaj biti bijeli ili sivi.

maska se stavlja na pozadinu uređaja, a izbočina je namjerno napravljena kako bi maska za bežično punjenje bolje sjela.

kamera ima senzor od 8 MP, te u normalnom načinu daje fotografije od 8 MP, a u pametnom načinu od 5 MP

L925 hipstamatic

Nokia je predstavila i Hipstamatic aplikaciju koja će poboljšati fotografiranje sa L925. Aplikacija je dostupna i za iPhone, a nudi razne filtere, panorama način snimanja i slično

Jo Harlow definitivno nije osoba za ovakva predstavljanja, jer je uređaj pao u drugi plan, unatoč tome što dobro izgleda. Nokia opet promovira WP i aplikacije a ne uređaj.

Lumia 925 ima naravno i Carl Zeiss optiku, koju je iskoristio Nokia tim za kamera aplikaciju te su napravili novu aplikaciju Nokia Smart Camera

Nokia smart cam

Ova aplikacija će znatno unaprijediti način fotografiranja, te možete odabrati najbolju fotografiju od nekoliko snimljenih, također je moguće dobiti i akcijsku fotografiju gdje se možete poigrati sa objektima u kadru, dodati fade efekt.

smart camera

također je moguće mijenjati izraze lica na fotografijama. Važno je naglasiti da su fotografije u ovoj aplikaciji snimane sa 5 MP

Također je moguće mijenjati fokus pokretnog objekta koji je ušao u kadar, motion focus opcija

Jo basjetballsada su testirali tu aplikaciju gdje je Jo Harlow pokazala svoje umijeće u košarci, tipično američki, no aplikacija je odabrala nabolji kadar, koju će iskoristiti i postaviti motion efekt.

Jo košalka smart cam

Aplikacija Nokia Smart camera će doći u slijedećoj nadogradnji koja će se zvati Lumia Amber za sve Lumia WP8 uređaje.

amber

Opet Nokia Lumia 925 je pala u drugi plan što nikako nije dobro za Nokiju. Ovo predstavljanje izgleda kao Microsoft događaj te predstavljanje WP platforme

Lumia 925 dolazi u lipnju za 469 € bez poreza (3550 kn), a u Ameriku dolazi u T-Mobile, u Europu u Vodafone a u Kinu u China Mobile

Vodafone Nokia

Na pozornici je Thomas iz Vodafona koji govori o njihovom planu predstavljanja Lumije 925. Eto izgleda da će je Vipovci vidjeti prije T-mobilea

najinovativniji uređaj današnjice Lumia 920 je ostao više manje isti samo znatno stanjen i u drugom kućištu. Uređaj ne izgleda loše ali se ne možemo oteti dojmu kako Lumia 925 nije trebala biti zasebno najavljena već primjerice sa Nokijom Eos.

Nadalje, Harlow je najavila predstavljanje novog uređaja u ljeto, dakle Eos nam dolazi uskoro. E tome se možemo posebno veseliti.

Uređaj je LTE, što smo saznali na kraju kada je vrijeme za pitanja i odgovore

Uređaj je debel 8.5 mm, a kamera je unaprijeđena u softverskom načinu, te malo u hardverskom o čemu nije puno rečeno.

Još uvijek traje Q&A te je ostalo vrijeme za još jedno pitanje. Uglavnom se razgovaralo o dizajnu, te hoće li aluminij doći na još uređaja, no izgledno je da neće. zasada je rezerviran za top modele, no Jo nije jasno odgovorila pa je moguće da aluminij doće i na niže uređaje.

Uglavnom je Lumia 925 svojevrsna nadogradnja Lumije 920, kao što je to i Lumia 928. Eos će donijeti nešto novo. završena je prezentacija i sada ćemo uskoro napisati jedan članak općenit o uređaju.

vaši komentari su dobro došli 🙂

 

Pozdrav