Video: Peter Skillman i Jussi Nevanlinna govore o dizajnu Asha 501 uređaja

Skillman Asha 501Nokia je snimila intervju sa Peter Skillmanom, šefom Mobile Phones User Experience i HERE Design odjela Nokije, o dizajnu Asha 501 uređaja. Usput je demonstrirao dio novog Asha korisničkog sučelja. Intervju je snimljen na sličan način kao i intervju sa Marko Ahtisaarijem povodom predstavljanja Lumije 920. Pogledajte video u nastavku.

Youtube

 

Jussi Asha 501

Nokia je također snimila kratak video u kojem Jussi Nevanlinna, predsjednik Nokia Marketing odjela, govori o dizajnu Nokije Asha 501. Jussi je također demonstrirao i novo Asha korisničko sučelje. Nokia je iz Nokije N9 upotrijebila Swipe te je učinila Asha korisničko sučelje zanimljivijim za korištenje. Asha 501 ima dva početna zaslona sada, od kojih je jedan lista aplikacija dok se drugi odnosi na novost kod ovog sučelja, odnosno  Fastlane. Na ovom zalonu su prikazane sve radnje koje ste obavili u prošlosti povlačenjem prsta put gore, ali povlačenjem prsta put dolje možete vidjeti i buduće dogovore koje ste snimili u kalendar.

Nadalje je i zanimljiv koncept maski koje su dizajnirane poput maski na Lumiji 820, 620 ili 520, a dolaze do ruba zaslona čineći uređaj jednom cjelinom. Maske se vrlo lako skidaju te ih možete zamijeniri sa maskama u drugim bojama vrlo brzo.

Youtube

 

Via