Glasine: Jeftinija verzija Lumia 920 uređaja dolazi na jesen zajedno sa Nokia Phabletom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Već je od prije poznato kako Nokia planira napraviti Phablet uređaj, odnosno hibrid pametnog telefona i tableta. Navodni uređaj bi trebao ugledati svjetlo dana na slijedećem Nokia World događaju ukoliko ga bude ove godine. Phablet ce imati po nekim izvorima zaslon dijagonale 5.5 odnosno 6 inča, te moguće kameru sa većim brojem megapiksela od sadanjih lumia uređaja.

eos metal 2

Fotografije kućišta koje smo jučer vidjeli, a uvelike nalikuju na Nokiju Eos bi upravo mogle biti prve fotografije Nokia Phableta. Otvor kamere je značajno manji a otvori odgovaraju nešto većem senzoru kamere te dvostrukoj Led bljeskalici. Također se spominje i mogućnost postavljanja prve Lytro odnosno Array kamere, ali je po svemu sudeći rano za takve pretpostavke s obzirom da su Lytro kamere najavljene za 2014 godinu.

Lumia 720 pokretanje

Ono o čemu se još spekulira je jeftinija varijanta Lumia 920 uređaja, koja bi trebala isto biti predstavljena kada i Phablet. O tom uređaju se nije mnogo čulo ali Nokiapoweruser blog donosi nove informacije o njemu, doduše iz anonimnih izvora pa sve treba uzeti sa dozom opreza. Navodno ce uređaj biti dizajniran poput Lumije 720, uz manje preinake kućišta. Uređaj ce biti tanak i lagan poput Lumije 925. Također bi uređaj trebao imati 8 MP kameru, aperture f1.9, sa Carl Zeiss optikom ali bez optičke stabilizacije, dok ce hardver biti jednak hardveru Lumije 920. Zaslon ce također biti promijenjen, odnosno radit ce se o AMOLED WXGA zaslonu dijagonale 4.7 inča  koji će imati Clear Black polarizirajući filter. Plan Nokije je kreirati uređaj koji ce biti odgovor na jeftiniju verziju iPhone-a i direktni konkurent.

Ova dva uređaja ce zasigurno uljepšati jesen, ali dodatno proširiti ponudu Lumia uređaja potencijalnim kupcima. Definitivno je dobro imati široku paletu uređaja, pogotovo sada kada Nokia dominira WP trzistem te kada svi proizvođači eksperimentiraju sa volumenom uređaja. Treba samo pripaziti pa nerazvodniti proizvode kao sto to Samsung upravo radi vjerojatno na svoju štetu, te kao sto je to Nokia radila sa 5800 XM sličnim modelima u nekoliko varijanti.