Microsoft zamalo od Nokije otkupio odjel za proizvodnju pametnih telefona?!

elop i ballmer

Priča oko potencijalne kupovine Nokije od strane Huawei-ja se još nije ni slegla a Wall Street Jurnal je prenio vijest kako su Microsoft i Nokia bili blizu finaliziranja prodaje odjela pametnih telefona. Pregovori oko otkupljivanja odjela odgovornog za kreiranje ponajboljih pametnih uređaja na svijetu su se održali još prije mjesec dana u Londonu. Međutim nisu bili posebno uspješni te je cijeli posao propao, zbog male cijene koju je Microsoft ponudio ali i planova razvoja tog segmenta koje Nokia ima. Navodno je Microsoft nudio 66 milijardi dolara za taj segment Nokije, što je očito Fincima bilo malo.

S obzirom kako ova vijest dolazi od WJS magazina, možemo je smatrati utemeljenom. No jedna stvar je sigurna, bila to Huawei, Microsoft ili neka druga mega kompanija, ovakve vijesti će se pojavljivati u narednih godinu dvije dana a vjerojatnost da koja bude istinita je još uvijek mala.

Nokia unatoč problemima s kojima se suočila je polagano počela rasti, željeli neki to ili ne. Na pamet sada dolaze i teorije zavjere u kojima je Nokia namjerno žrtvovana kako bi postala dobra kupovina ili spas ogromnog ulaganja određenih tvrtki. No teorije zavjere ćemo ostaviti tamo gdje im je mjesto u mislima, a okrenuti ćemo se realnosti i pratiti uspjehe koje Nokia niže iz dana u dan.

Via