Nokia Lumia 920 ima najmanji postotak povrata uređaja u odnosu na iPhone 5 i SGS IV

Lumia return rate

Nokia je uvijek znala vezati kupce svojim uređajima za razliku od drugih proizvođača pametnih telefona. Tu činjenicu potvrđuje podatak finskog prodavača mobilnih uređaja Verkkokauppa prema kojem najveći postotak vraćanja uređaja nakon prodaje drži iPhone5 sa 7,91 %, dok je na drugom mjestu Samsung Galaxy S IV sa 2,31 %. Povrtanost Nokia Lumia 920 uređaja iznosi tek 10 % udjela vraćenih iPhona i pola od udjela vraćenoh SGS IV uređaja, odnosno iznosi 0.89 %.

Međutim, ono što nije navedeno u ovom izvješću je da Nokia Lumia 920 ima nešto veći postotak popravaka (1,79 %) u odnosu na iPhone 5 (0,74 %) te Samsung Galaxy S IV (1,39 %). To može ponajprije zahvaliti loše izvedenoj prednjoj maski koja ne zatvara u potpunosti prostor prednje kamere kroz koju potom ulazi sitna prašina, ali i Microsoftu uslijed čijeg softvera su mnoge Lumije 920 se gasile i nekontrolirano ponovo pokretale.

No, sve u svemu, prava bit prvog iznesenog podatka je da su korisnici WP Lumia uređaja iznimno zadovoljni sa ovom platformom ali i Nokia uređajima na posljetku zbog kojih se ti uređaji ne vraćaju natrag u trgovinu.

Via