Nokia Smart Camera aplikacija dostupna za WP8 Lumia uređaje, treba Amber za pokretanje

Smart Camera

Nokia Smart Cam aplikacija, koja je predstavljena zajedno sa Nokia Lumia 925 uređajem, je postala dostupna na WP trgovini. Aplikacija donosi nove mogućnosti snimanja fotografija objekata u pokretu te kreiranja zanimljivih efekata prilikom obrade fotografije. Sa aplikacijom je moguće postaviti oštrinu na određeni segment fotografije kako bi se naglasio pokret objekta. Također je moguće spojiti objekt u pokretu i prikazati zajedno njegove prethodne položaje na jednoj fotografiji, a osim toga je moguće i ukloniti neželjene objekte sa fotografije. Aplikacija ima i mogućnost mijenjanja lica osoba, a moguće ju je postaviti kao defoltnu aplikaciju prilikom pokretanja kamere.

Youtube

Trenutno je Nokia Smart Camera aplikaciju moguće preuzeti ali ne i pokrenuti bez Nokia Amber nadogradnje. Pri pokretanju se pojavi poruka koja naglašava ovaj problem ali u poruci piše kako bi nadogradnja softvera trebala biti uskoro dostupna te da provjerite mogućnost ažuriranja uređaja.

smart camera 920

Za sada za našu Nokiju Lumiju 920 nije dostupna nadogradnja, ali s obzirom da je Nokia aplikaciju objavila na WP trgovini, to bi moglo naznačiti i skori dolazak Nokia Amber nadogradnje koja će donijeti mnoge opcije Lumia uređajima. Smart Camera aplikacija je trenutno dostupna samo za uređaje sa 1 GB RAM-a. Je li ovo onaj moment kada ćemo zažaliti što Lumia 720, 620 i 520 imaju 512 MB RAM-a ili će Nokia ipak prilagoditi u naredno vrijeme aplikaciju i za te uređaje, nije poznato. No bilo bi jako pametno.

smart Lumia 720

Aplikaciju preuzmite putem linka za WP trgovinu ili skenirajte QR kod ispod.

Nokia-Smart-Cam-tag