Od GDR2 nadogradnje proizvođači će pakirati svoj softver sa službenim nadogradnjama Microsofta

amber

Kineski blog WPDang je saznao kako će Microsoft promijeniti način isporuke softverskih nadogradnji, te će tako pustiti proizvođačima više slobode u kreiranju odnosno dodavanju svojih komponenti. Prelaskom na WP8 Microsoft je preskočio proizvođače uređaja, upravo kako bi softverske nadogradnje WP platforme došle brže do krajnjih korisnika. Naravno ovakav pristup ima negativne konotacije a odličan primjer za to je bilo predstavljanje Nokia Storage Check aplikacije koja nije radila bez 1308 nadogradnje od Microsofta.

Ovo je dobra vijest za one čiji proizvođači rade konstantno na poboljšanju softvera poput Nokije. Ponekad nam se s pravom čini kako Nokia radi mnogo više na unapređenju WP8 platforme od Microsofta. GDR2 nadogradnja će krenuti po novom principu, odnosno biti će prvo isporučena proizvođačima koji će potom ubaciti svoje softverske dodatke, testirati finalnu nadogradnju te je onda pustiti krajnjim korisnicima. Naravno još softver treba proći i kroz testiranja operatera što će biti loše za sve one čija je Lumia zaključana od strane pojedinog operatera, dok će se veseliti oni koji imaju slobodan uređaj.

Ono što je važno za vlasnike WP8 Lumia uređaja je da će Nokia Amber nadogradnja biti dostupna zajedno sa GDR2 nadogradnjom.

Via