Glasine: Nokia mi mogla slijedeće godine značajno uvećati zaslone Lumia uređaja te predstaviti dva tableta (sa 10.5″ i 8.5″ zaslonima)

nokia-windows-8-tablet1

Već se neko vrijeme nagađa o Nokia Lumia uređajima sa većim dijagonalama zaslonima, a ako se glasina koju je od anonimnog izvora dobio Mynokiablog ostvari, uskoro bi mogli vidjeti sve Lumia modele sa znatno uvećanim zaslonima ali i prve Nokia Phablet i Tablet uređaje. Unaprijed vas moramo upozoriti kako se radi o glasini, ali izvor govori kako se ne radi o bajci već da će Nokia uskoro progovoriti o tome. Tako će prema izvoru Nokia Lumia 525 imati 4.5 inčni zaslon dok će Lumia 625 imati 4.6 inčni zaslon. Nadalje će zaslon Lumije 725 skočiti na 5 inča a Lumia 825 uređaja na 5,2 te Lumia 926 uređaja na 5,5 inča. Slijedeće godine u lipnju bi trebao biti predstavljen prvi Nokia Phablet koji će imati dijagonalu od 6 do 7 inča, a osim masivnog zaslona će imati novu Nokia Zoom kameru. Nokia Zoom neće biti ekskluzivna za Phablet već će se pojaviti i na ostalim Lumia uređajima ali i na tabletu.

Kada smo se već dotakli tableta, Nokia će ih napraviti dva, jedan dijagonale zaslona od 10.5 inča i drugi od 8.5 inča. Kućišta oba tableta će biti izrađena od aluminija, maksimalne debljine 8.5 mm. Biti će dostupni u zelenoj, rozoj, crnoj, plavoj, crvenoj, žutoj i bbijeloj boji, a imati će i novu Nokia Zoom kameru (41 MP senzor?).

Ukoliko su ove informacije točne Nokia bi se mogla opet vratiti u prvih 5 proizvođača pametnih uređaja. Za istinitost informacija ima osnove jer znamo kako GDR3 nadogradnja donosi full HD rezoluciju zaslona (veća dijagonala zaslona), a ujedno nam je poznato da je Qualcomm razvio i nove čipove koji podržavaju senzore sa velikim brojem megapiksela ( Nokia Zoom kamere).

Možda slijedeći tjedan ugledamo Lumiju 625 zajedno sa Nokijom Eos?!