Nokia priprema rješenje za izgubljene ključeve

Nokia Treasure Tag

Kako doznaje The Verge, Nokia priprema dodatnu opremu koja bi riješila problem gubljenja ključeva. Dodatna oprema bi imala ugrađen senzor blizine koji bi s mobitelom komunicirao preko Bluetooth-a 4.0 i NFC-a.
Oprema bi se trebala zvati „Treasure Tag“. Treasure Tag bi se upario s Lumia uređajem putem NFC-a, a ostatak komunikacije bi vršio preko BT4.0 koji bi Amber nadogradnjom trebao stići na većinu Lumia uređaja. „Treasure Tag“ bi trebao izgledati poput privjeska koji bi se okačio na ključeve, ali i na druge predmete koje bismo htjeli sačuvati.

amber
Ideja je slična Kickstarter projektu Tile koji je namijenjen iOS uređajima. Lumia uređaji bi putem zasebne aplikacije prikazali označeni uređaj na Here mapama. Senzor blizine bi poslao poruku aplikaciji kada se uređaj nađe u blizini mobitela, ali i kada izađe iz predviđenog radijusa. Moguće je i preko „kvadraste“ dodatne opreme locirati i upareni mobitel pritiskom na tipku.

Treasure Tag je dizajniran da bude uvijek uključen s baterijom koja bi trebala izdržati šest mjeseci. Isti izvor doznaje kako je to tek jedan od proizvoda koje Nokia namjerava predstaviti što koriste energetski učinkovit BT 4.0. Uređaj bi trebao biti predstavljen u nadolazećim tjednima.