Nokia sprema nekoliko Phablet uređaja za kraj godine

Eos metal 4

Nokiapoweruser blog donosi nekoliko zanimljivih novih informacija koje za sada možemo okarakterizirati kao glasine. Prema njihovim izvorima (gdje ih nađu, u godinu i nešto dana koliko Nokiamob postoji nismo naišli na izvor iz Nokije ili blizak Nokiji a da je htio bilo što podijeliti prije vremena :)) izgledno je kako bi mogli vidjeti ne jedan već nekoliko Nokia Phablet uređaja krajem godine. Navodno Nokia testira 3 Phablet uređaja višeg cjenovnog ranga a jedan od njih, koji će imati 8.7 MP kameru kao kod Lumia 92x uređaja, bi mogao ugledati svjetlo dana u rujnu.

Za jednog smo sigurni da će uskoro biti predstavljen.

eos metal 2

Osim tog uređaja, Nokia testira Phablet sa 41 MP senzorom kamere sličom ili pak jednakom kao kod Lumije 1020. Osim moćne kamere Phablet će imati 1080p zaslon te četvero-jezgreni procesor.

eos metal 3

Uz phablet će Nokia za novogodišnje blagdane predstaviti i Lumia 82X uređaj sa 4.7 inčnim AMOLED zaslonom 720p rezolucije. Još jedan Phablet će otići za američkog operatera Verizon koji će očito biti podverzija Phableta sa 41 MP senzorom.

Izgledno je kako će ovogodišnji Nokia World događaj biti pun iznenađenja, odnosno novih uređaja sa specifikacijama sličnim konkurenciji. Sve u svemu jedva čekamo :).