Pregled recenzija Nokia Lumia 1020 uređaja velikih tech blogova

recenzije

Veliki i popularni tech blogovi su počeli nizom objavljivati recenzije Nokia Lumia 1020 uređaja, te koliko smo pročitali, svaka recenzija pršti od riječi hvale za ovaj kompletni PureView uređaj. Nokia Lumia 1020 je definitivno vrijedna pažnje, ne samo zbog kamere već i zbog dizajna, upotrijebljenih materijala te činjenice da sa ovim uređajem prestaje granica platformi a Nokia postaje konkurent iPhone-u i Samsungu. Krenimo redom sa recenzijama.

The Verge

theverge 1020

Za The Verge je Lumiju 1020 recenzirao David Pierce od uobičajenog recenzenta Toma Warrena koji je u posljednje vrijeme bio poprilično zadovoljan viđenim iz Nokije. David započinje priču sa odlaskom na stadion gdje je bio poprilično daleko od pozornice ali je na sreću imao Lumiju 1020 sa kojom je mogao poslikati sve što je htio.

No da zaokružimo, po njemu je napokon Nokia napravila odličan uređaj koji je vrlo efikasan na WP8 platformi i ima izvrsnu kameru. Ono što mu se nije svidjelo je da Lumia 1020 usprkos odličnom hardveru koristi trećeplasirani os koji ne može iskoristiti puni potencijal kamere. Ukupno je Lumia 1020 dobila ocjenu 8.1 što je poprilično visoko na njihovoj ljestvici.

theverge ocjena

 

[ooyala code=”5kNXVqZDqK_iOXcSin-HGl4Z2YcSEcVZ” player_id=”undefined”]

 

 

Engadget

engadget

Engadget je jedva dočekao da Nokia 808 napokon u svom naprednom obliku dođe na WP8 platformu, što se sa Lumijom 1020 i dogodilo. Definitivno je ovaj uređaj vrhunac WP8 platforme, koji osim izvrsne kamere ima i jako dobro dizajnirano kućište te zadovoljavajuću potrošnju baterije. Na kameru su imali malo prigovora, najviše kod fotografiranja u zaklonjenim prostorima gdje su boje ispadale pomalo prenaglašene. Ipak su zaključili kako je većina problema iskakala u automatskom načinu rada kamere ali su to detalji koji se mogu ispraviti daljnjim nadogradnjama.

Phonearena

phonearena 1020

Kao i prethodne dvije recenzije, Phonearena blog se također usredotočio na kameru uređaja te uglavnom nisu imali zamjerke. Ono što su dobro poentirali je da je Lumia 1020 u biti Lumia 920 sa 41 MP kamerom. Ipak se Nokia nije mnogo odmakla dizajnom ni hardverskim specifikacijama od nje, ali je opet značajno unaprijeđena gledajući na novi AMOLED zaslon te naravno kameru. Baterija se pokazala jako dobrom nakon što je isključena Glance opcija koja je po njima poprilično trošila bateriju, te je na kraju uz poprilično korištenje izdržala 18 sati. Ono što je loše za Lumiju 1020 je cijena za koju možete uzeti Lumiju 920 i dobar fotoaparat, no pitanje je želite li nositi dva uređaja ili samo jedan.

 

Gizmodo

gizmodo 1020

Gizmodo magazin je imao malo umjereniju recenziju, no opet sa hvalama za glavnu značajku Lumije 1020, kameru. Uz kameru su nahvalili dizajn koji je po njima odmakao od Lumije 920 te im se svidjela grb modula kamere zahvaljujući kojoj se uređaj polagano izdiže te je lakše vidjeti obavijesti na zaslonu. Uz kameru i polikarbonatno kućište, pohvalili su zaslon čije su performanse izvrsne u najmanju ruku.

Ono što im se nije svidjelo jest brzina kojom kamera sprema fotografiju. Naime za pohranjivanje 41 MP i 5 MP fotografije prođe gotovo sekunda. Nadalje kao i Gizmodo, cijena im je popriličan minus, jer je Nokia za 100 $ skuplja od vrhunskih konkurentskih uređaja. Također su rekli kako WP8 platforma unatoč bitnom napredovanju još uvijek zaostaje za Android i iOs platformama u nedostatku raznih aplikacija te različitim štucanjima platforme.

Zaključili su kako je ovo definitivno best buy uređaj ako volite WP8 i ako želite pametni uređaj sa pravim fotoaparatom.

 

Laptopmag

laptopmag1020

Laptopmag je usporedio kameru Lumije 1020 sa kamerama ostalih vrhunskih uređaja konkurentskih tvrtki poput HTC-a, Samsung-a i Apple-a. Naravno, Lumia 1020 ih je pregazila kao plitak potok te su zaključili kako je ona definitivno najbolji kamera pametni telefon današnjice. Unatoč tome nije jeftin te je cijena od 299$ pomalo obeshrabrujuća. Ipak su završili sa izjavom kako Lumia 1020 smanjuje bitno granicu pametnog telefona i fotoaparata, te je definitivno preporučuju.

DPreview

dpreview 1020

Po njima je Lumia 1020 točno ono čemu su se nadali. Unaprijeđena verzija Nokije 808 PureView te odličan kamera uređaj koji može poslužiti kao pravi fotoaparat zahvaljujući velikom senzoru, optičkoj stabilizaciji te dobrom softveru.

Mobiletechreview

mobilereview 1020

Mobiletechreview ima već klasično dobre video recenzije te su u 28 minuta poprilično dobro opisali Lumiju 1020. Pogledajte recenziju u nastavku.

http://www.youtube.com/user/MobileTechReview?feature=watch

 

GSMArena

gsmarena 1020

Namjerno je ostavljena za kraj jer je ovo teh prvi pogled na Lumiju 1020 od bloga koji daje uvijek najkompletnije recenzije uređaja. Na prvu im se uređaj poprilično sviđa te su ga okarakterizirali kao potencijalni hit, ne samo zbog kamere već općenito dojma koji ostavlja Lumia 1020. Također su naglasili da osim kamere te zaslona Lumia 1020 je u biti Lumia 920 samo malo dizajnerski unaprijeđena, ali ne previše. Ipak smatraju kako je Lumia 1020 u puno boljem položaju jer nudi novoji softver ali i hardver od svojeg prethodnika te je definitivno zaslužila biti top WP8 uređaj.