AllAboutSymbian blog napravio usporedbu trenutno najboljih kamera uređaja današnjice

bitka

AllAboutSymbian blog je napravio veliku usporedbu najboljih kamera uređaja današnjice. U toj listi su se našli Nokia 808 PureView, Nokia LUmia 1020, oboje sa 41 MP kamerom, Nokia Lumia 925 sa 8 MP te Samsung Galaxy S IV Zoom sa 16 MP kamerom. Kamere su usporedili u različitim uvjetima svjetla, te pri različitom položaju fotografiranog objekta. Ono što je za očekivati je da su Nokia 808 i Lumia 1020 imali podjednak broj bodova (72) po mišljenju Stevea Litchfielda, dok je treće mjesto zauzeo SGSIV Zoom sa 66 bodova. Lumia 925 je imala razočaravajućih 33 boda, ali moramo imati na umu da su prva tri uređaja ipak obdarena sa boljim senzorima te boljom optikom.

Pogledajte nekoliko primjera usporednih fotografija u 100 % povećanju. Redosljed uređaja je Nokia 808 gore lijevo, a u smijeru kazaljke na satu su Lumia 1020, SGSIV Zoom i Lumia 925.

Iznenađujuće je da je SGSIV Zoom napravio jako dobre noćne fotografije, dok su Lumia 1020 i Nokia 808 dominirale u većini dnevnih fotografija. Ipak je Samsung u nekakvoj prednosti zbog veće optike, ali je PureView tehnologija i dalje premoćna. Ono što Nokia definitivno treba napraviti je izdati softversku nadogradnju kamere koja će otkloniti manje nedostatke kod Lumije 1020 kako bi uvjerljivo bila na prvom mjestu duži vremenski period.

Cijeli članak kao i sve fotografije pogledajte na AAS stranici.