Video: PhoneArena usporedila Nokia Lumiju 1020 i Samsung Galaxy S4

Nokia Lumia 1020_Galaxy S4 Samsung

Nakon usporedbe s iPhoneom 5, PhoneArena nastavlja uspoređivati Nokiju Lumia 1020 s drugim konkurentskim “flagship” uređajima. Ovaj put su je usporedili sa Samsungovim Galaxy S4 uređajem.

YouTube

Nokia Lumia 1020 ima ljepši i čvršći dizajn kućišta od kućišta Galaxy S4 uređaja. Prednost daju zaslonu na Galaxy S4 zbog 1080p rezolucije. Gledajući hardver, Galaxy S4 bi trebao biti u prednosti, ali brzina kretanja po sučelju i otvaranja aplikacija je identična. TouchWizz sučelje s mnogo dodatnih funkcija složenije je i bogatije od WP8 sustava, ali zbog te složenosti i funkcija upitne korisnosti TouchWizz je dosta kompliciraniji sustav za korištenje.

Prednost za svakodnevnu upotrebu je dana Lumiji 1020 zbog brzine i jednostavnosti sučelja. PhoneArena kao pšrednost također ističe tipkovnicu na Lumiji 1020 naspram onoj na Galaxy S4 uređaju. Zvučnik na Lumiji 1020 je nešto glasniji od onoga na Galaxy S4 uređaju, ali je zato autonomija na S4 veća nego na Lumiji 1020.

Po pitanju kamere i kvalitete snimanja zvuka, Nokia Lumia 1020 je daleko ispred Galaxy S4. S funkcionalnijim i naprednijim sučeljem kamere kao i s kvalitetnijom ZEISS optikom i PureView tehnologijom, Lumija 1020 je kategorija za sebe, dok će je po pitanju kamere ijedan konkurentski model teško moći dostići.

Cijelu usporedbu pročitajte na PhoneArena.com.